Smacznie, zdrowo, kolorowo
Jesień to pora roku bogata w warzywa i owoce w przepięknych kolorach i różnorodnych kształtach. To dobry czas, na rozmowy o zdrowym odżywianiu. Dlatego 22 października 2015r. w klasie IIa integracyjnej zagościły marchewki, ziemniaki, ogórki, jabłka itp.
Uczniowie uzbrojeni w noże, deski oraz stosowne stroje fartuchy i czepki przystąpili do przygotowania sałatki jarzynowej. Celem zajęć było nie tylko propagowanie zdrowego stylu życia, ale także wyrabianie nawyku dbania o czystość osobistą i porządek w miejscu pracy. Nasi uczniowie w tym dniu opanowali również bardzo ważną i pożądaną umiejętność, jaką jest współpraca w grupie i efektywne rozdzielanie zadań. Wszyscy pracowali w skupieniu i z wielkim zaangażowaniem, dlatego efekt końcowy był wyśmienicie smaczny.
galeria M. Z.